Тржиште премиум паметних телефона за 2018. годину порасло је 18%, ево шта то може значити

Аутор: Louise Ward
Датум Стварања: 5 Фебруар 2021
Ажурирати Датум: 1 Јули 2024
Anonim
RAKAMLAR UÇUK !!! OTO PAZARI l 2.El Araba Fiyatları l Araba Pazarı
Видео: RAKAMLAR UÇUK !!! OTO PAZARI l 2.El Araba Fiyatları l Araba Pazarı

Садржај


  • Тржиште премиум паметних телефона прошле је године порасло за 18 посто у односу на претходно.
  • На тржишту ултра-премиум смартфона доминира Аппле са 80-постотним удјелом.
  • Ови подаци говоре да су потрошачи спремни платити више за паметне телефоне, али у целини купују мање паметних телефона.

Угледна организација за истраживање тржишта Цоунтерпоинт управо је објавила неке статистичке податке о тржишту премиум паметних телефона у 2018. години. Према Цоунтерпоинт-у, тржиште премијум смартфона је прошле године порасло за 18 процената у односу на претходно.

Ово је посебно приметно када узмете у обзир да у истом извештају Цоунтерпоинт каже да је целокупно тржиште смартфона опало за око три процента.

Ради јасноће, Цоунтерпоинт групише паметне телефоне у три категорије на основу велепродајних цена(тј. не малопродајне цене): буџет (<200 УСД), средњи (200 до 400 УСД) и премија (> 400 УСД). Дакле, бројка од 18 процената односи се на све телефоне са велепродајним ценама од 400 или више долара.


Погледајте овај графикон у наставку да бисте видели како подаци изгледају:

Поред тога, у оквиру премијске категорије, Цоунтерпоинт то дели на подкатегорије: приступачна премија (400 до 600 долара), стандардна премија (600 до 800 долара) и ултра премија (800 долара +).

У ултра-премиум сегменту доминира Аппле, са преко 80 одсто тог тржишта. То је због високих цена својих Аппле иПхоне Кс, КСС ​​и КСС Мак смартфона. Осталих 20 процената доминира Самсунг, тачније Самсунг Галаки Ноте 9, а неки други телефони су убачени (као што је Гоогле Пикел 3 КСЛ).

У ствари, Аппле доминира 51 проценат у целом премијском сегменту (> 400 долара), а Самсунг је поседовао око 22 одсто, а Хуавеи са 10 одсто. Коначних 17 процената чине разни произвођачи, од којих су већина Кинези (Ксиаоми, Оппо, Виво, ОнеПлус).

Треба напоменути да ОнеПлус остварује озбиљне добитке у приступачној премијској категорији (400 до 600 долара). Иако Аппле и даље доминира у приступачном премијском сегменту, успех ОнеПлус-а широм света - посебно у Индији - чини га најбрже растућим ОЕМ у премиум сегменту.


Шта све ови подаци значе?

Шта све ово значи за вас, потрошача паметних телефона? То значи да су потрошачи спремни потрошити више новца на своје паметне телефоне, због чега виђамо све више уређаја са малопродајном ценом близу (или чак изнад) ознаке од 1.000 долара. Међутим, пад од три процента на укупном тржишту такође значи и да људи купују мање паметних телефона.

Другим речима, у реду смо што трошимо пуно новца на телефон, али нећемо га куповати сваке две године као што је то индустрија очекивала од нас током протекле деценије.

Имајући то у виду, вероватно ће индустрија у целини почети да покушава да убеди потрошаче у развијеним земљама да је „повољни премијум“ паметни телефон наша најјефтинија опција. Зато иПхоне КСР кошта „приступачно“ од преко 700 УСД, а очекујемо сличне цене за нови Самсунг Галаки С10. У међувремену, у земљама у развоју као што су Индија и Кина, цијене паметних телефона биће више у категорији средњег опсега, с малопродајним цијенама испод 600 долара, а на тржиштима у настајању, попут Африке, паметни телефони ће се спустити у прорачунску категорију.

У реду смо с трошењем пуно новца на паметни телефон, али добро их купујмо рјеђе.

На крају, ови подаци сугерирају да планови индустрије паметних телефона раде, тако да смо сви у реду с трошењем више на паметни телефон него што бисмо имали пре пет година. Оно што тек морамо видети је да ли ће се ова стратегија дугорочно исплатити или не. Слаби подаци о продаји компаније Аппле и Самсунг сугерирају једну од двије ствари: план не функционира или план пролази кроз растуће болове док се насељава.

Шта мислиш? Да ли вам је драго што ће вам у будућности бити доста врхунских опција за паметне телефоне које сте купили једном и задржали дуже вријеме, или сте били велики обожаватељ да мање платите телефон, али купујете их чешће?

Најлакши начин за подешавање ВПН-а на било којој платформи је коришћење апликације вашег провајдера. Преузмите га на свој уређај, унесите корисничко име, лозинку и друге потребне информације, и добро ...

Постоји много разлога да бисте добили Амазон Фире ТВ Стицк. Омогућује вам да направите обичан телевизор паметним и омогућава вам једноставан приступ свим вашим апликацијама за стриминг видео записа. Ч...

Гледати