Топ 5 ствари које треба да знате о процесорима следећег рода Арм

Аутор: Louise Ward
Датум Стварања: 6 Фебруар 2021
Ажурирати Датум: 28 Јуни 2024
Anonim
КОП ПО ВОЙНЕ! ЛУЧШИЕ НАХОДКИ СЕЗОНА 2021! THE BEST FINDS OF THE SEASON 2021! WW2
Видео: КОП ПО ВОЙНЕ! ЛУЧШИЕ НАХОДКИ СЕЗОНА 2021! THE BEST FINDS OF THE SEASON 2021! WW2

Садржај


Након нашег информисања на Арм Тецх Даи 2019 и подударања са почетком Цомпутек 2019, Арм је представио два нова нова улога у својој ЦПУ и ГПУ линији. Арм Цортек-А77 одликује се врхунским перформансама ЦПУ-а до нових висина. У међувремену, нови водећи ГПУ Мали-Г77 обележава зору нове графичке архитектуре јер Валхалл замењује Бифрост. Не, то није погрешка, савремени скандинавски правопис на крају нема словку. Ко је знао?

Ако сте у потрази за свим гнојним детаљима, провјерите наше дубоке зароне и на Цортек-А77 и Мали-Г77. Ако сте тек након кључног одузимања најновијих најава Арм-а, онда сте на правом месту.

Очекујте 20-30 процената више перформанси следећег гена

Процесори нове генерације увек циљају боље перформансе и у случају руке без повећања потрошње електричне енергије. Нови Цортек-А77 циља приближно 20-постотно побољшање перформанси у односу на Цортек-А76 када користи исти чвор за обраду и брзину такта. То је такође док се залијепи у исту омотницу снаге и такође мало већу величину силикона. Могли бисмо видети још неколико процентних поена побољшања када СоЦ-ови пређу на побољшане процесе од 7 нм, али око 20 процената представља подизање главних точака за следећу годину.


Мали-Г77 је мало агресивнији по питању перформанси. Нова ГПУ архитектура има око 30 процената бољу енергетску ефикасност и густину перформанси у односу на Мали-Г76. Произвођачи би чак могли положити више ГПУ силицијума да додатно побољшају перформансе. Узевши то у обзир и нова побољшања процеса на путу према нашем путу, Арм очекује да перформансе Мали-Г77 могу достићи и до 40 процената више у односу на Г76. То је прилично велика ствар с обзиром на то да је Куалцомм Адрено у овом тренутку препознао водеће перформансе у мобилним уређајима.

Цортек-А77 гради на А76 дизајну

Арм Цортек-А77 је директан наследник прошлогодишњег врхунског Цортек-А76. Скоро сигурно ћемо видети четири нова ЦПУ-а на водећим паметним телефонима 2020. године, упареним са четири Цортек-А55 енергетске ефикасности.

Највеће промене микроархитектуре налазе се у кешу предвиђања грана и појачаној способности руковања са шест упутстава по циклусу, у односу на четири. Такође постоји нова АЛУ и јединица подружнице у језгри извршења. Игнорирајући технобаблу, кључна ствар коју треба схватити је да Цортек-А77 има за циљ да ЦПУ буде боље нахрањен подацима за бржи проток. То се постиже смањењем уских грла у најранијим фазама хардвера ЦПУ-а, а затим повећањем броја извршења са којима језгро може да поднесе истовремено.


Широки проток је већ био назив игре са Цортек-А76, а А77 се на овој формули даље побољшава. Детаљније објашњење техничких промена пронађено је у дубоком зарону.

Валхалл је главна промена у Армовим ГПУ-овима

Док је Цортек-А77 итеративни ЦПУ дизајн, Мали-Г77 је бренд који спаја нови ГПУ дизајн из Арм-а. Бифрост је вани и Вахалл је у току, а перформансе могу бити и до 40 посто веће.

Кључ побољшања Мали-Г77 налази се у извршној јединици. Уместо да користи три (или две у случају Мали-Г52) извршне јединице у сваком језгру са Бифростом, Мали-Г77 има само једно ново извршно језгро са две појачане процесне јединице унутра. Ту је и нови Куад Тектуре Маппер и посвећена упутства за радно оптерећење машинског учења које могу побољшати перформансе за 60 процената.

Мали-Г77 ће се појавити у језгреним конфигурацијама у распону од 7 до 16 језгара. Дизајни паметних телефона вероватно ће пасти негде у средини, пошто је свако језгро отприлике исте величине као и Г76. Иако због новог језгра дизајна, биће теже упоредити перформансе међу генерацијама на основу само броја језгра.

Мали-Д77 решава неке велике ВР проблеме

Процесор Мали-Д77 екрана најављен је пре неколико недеља, тако да будите сигурни да проверите нашу покривеност нитрнатом бојом. Мали-Д77 дизајниран је посебно за слушалице виртуалне стварности. Неће се појављивати на паметним телефонима. Ипак, то је занимљив део технологије који би требало да произведе достојна побољшања перформанси на ВР тржишту.

Овај процесор екрана садржи хардверску подршку за ре-пројекцију слике и асинхрони временски преклоп како би се смањило кашњење ажурирања покрета и борба против болести. Д77 такође врши корекцију сочива и поправља кроматску аберацију без преузимања ГПУ циклуса, ослобађајући до 15 процената помицања ресурса ГПУ-а за веће брзине кадрова.

Рука је врућа при машинском учењу, али ћути

Сви знамо да Арм има свој процесор машинског учења, али компанија велики део свог тајног соса чува под облогом. Оно што знамо је да је свака језгра за машинско учење способна да прође 4ТОПС, тако да вас две или три језгре стављају у Аппле А12 распон. Језгро се састоји од велике математичке јединице са стопљеним стопама (ФМА) и другог опћенитијег језгра заснованог на микроконтролеру Арм, упарен са 1МБ СРАМ-а. Међутим, компанија не би рекла да ли је ово језгро по перформансама ближе Цортек-М0 или М7.

Склапљив на до 32 језгре, Армов машински хардверски учење дизајниран је за све, од апликација и телефона мале енергије, па све до обраде у облаку. Компанија сарађује са неколико партнера, али једноставно ћемо сачекати да видимо да ли ће се неко икад објавити.

Све у свему Арм наставља да помера границе перформанси у рачунарском простору мале снаге. Са овом тежњом за већим перформансама, компанија се све више гура на тржиште перформанси класе преносних рачунара, а они повезани лаптопи су дефинитивно део мапе пута. Ипак, приступ оружја није само у сировој снази. Компанија наставља да побољшава разнолике могућности рачунања својих процесора, омогућавајући неуронским мрежама и другим рачунарним гладним задацима да ефикасно раде кроз ЦПУ, ГПУ, ДПУ и своје процесоре машинског учења. Непотребно је рећи да ће СоЦ-ови за следеће године бити још бољи него икад раније.

Данас је на Самсунг Девелопер конференцији корејски технолошки гигант показао мало изненађење. На почетку свог главног УИ 2 софтвера, Самсунг је показао ненајављени склопиви концепт уређаја....

У вестима које неки могу рећи да сугерише почетке Скинета, Самсунг ради на јединицама за неуронску обраду (НПУ) које ће на крају бити еквивалентне процесијској моћи људског мозга....

Свеже Поруке