2019 би могла бити година за право на поправак

Аутор: Monica Porter
Датум Стварања: 22 Март 2021
Ажурирати Датум: 2 Јули 2024
Anonim
Playful Kiss - Playful Kiss: Full Episode 5 (Official & HD with subtitles)
Видео: Playful Kiss - Playful Kiss: Full Episode 5 (Official & HD with subtitles)


У посљедње двије деценије или на тај начин, расте парадокс у којем потрошачи више нису стварни власник њихове имовине. У многим случајевима, попут мобилних телефона, упркос плаћању и поседовању производа, купац нема право да отвори и поправи уређај у руци. Коалиција Право на поправак бори се да то промени.

Како је иФикит детаљно објаснио у посту на блогу, све већи број држава и савезна влада доносе законе који враћају власникова права да раде све што желе са својом електроником и другим производима. Неколико од наведених организација „победа“ у последњих неколико година укључују конгрес озакоњивања откључавања смартфона и ФТЦ забрањује налепнице „поништавање гаранције ако се уклоне“.

Иако би ово могло изгледати као проблем са којим би се сви суочили, пуно компанија које производе производе нису. Два главна играча која се боре против права на поправак су Аппле и Јохн Деере. Обе компаније су изашле изјавивши да ће објављивање водича за поправке угрозити његово интелектуално власништво и било би опасно омогућити потрошачима да раде на њиховим производима јер би их могли покварити.


То се чини слабим аргументом, јер људи поправљају своје производе годинама, у многим случајевима кршећи им гаранцију у том процесу. Са правом на поправак, и власници и продавнице поправки имали би информације потребне да правилно исправљају своје производе, уместо да се ослањају на некога на Интернету да то прво схвате.

САД није једина земља која се тренутно бави законодавством о праву на поправак. У иностранству, Европска комисија тренутно ради на предлозима који би захтевали од великих произвођача уређаја да дизајнирају производе од телевизора до фрижидера како би их могли раставити и поправити без власничких алата или опреме.

У 2018. години 18 држава је увело законодавство о праву на поправак са још 15 узимајући то у обзир у 2019. Уз овај много напреднији замах, лако бисмо могли видети процес замене дисплеја вашег паметног телефона или поправити ваш клима уређај много лакше и јефтиније током следећих неколико година.

Можете да посетите репаир.орг ако желите да сазнате више о иницијативи „Право на поправак“ као и о информацијама за контакт са локалним законодавцима.


Тржиште таблета ових дана није баш запаљено, али приметили смо тренд ка Про моделима који спајају футроле са тастатуром и пуно енергије. Сада, изгледа да Хуавеи припрема свој професионални шкриљац....

Иако је МатеБоок 13 свакако био Хуавеијев највећи фокус на ЦЕС 2019, то није била једина најава компаније. Након лансирања у Индију и на друга одабрана тржишта крајем прошле године, Хуавеи МедиаПад М5...

Добијање Популарности